Tuesday, June 26, 2007

Ένας φιλόζωος Εύζωνας

Το είδα στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, σε ένα άρθρο του Γιώργο Λακόπουλου. Το βιντεάκι, εκτός από το αυθόρμητο γέλιο που προκαλεί, υπενθυμίζει την καφρίλα του στρατού.

Ευ-ζώον!


Friday, June 22, 2007

Post απο τα σύνορα

Παρά τη φυγή μου απο το καμίνι, η ζέστη με ακολουθεί. Αυτή τη στιγμή βράζω απο τον καύσωνα στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα και για να σταματήσω να το σκέφτομαι είπα να γράψω ένα σύντομο ποστακι. Για πρώτη φορά όλοι οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν πολύ γρήγορα αλλά για κάποιον λόγο έχουμε κολλήσει μέσα στο κουπέ κάνοντας αέρα στα πρόσωπα μας. Το δέρμα μας γυαλίζει και κολλαμε. Ορίστε λοιπόν τι εννοούσε ο κολλυδας όταν έλεγε για κύμα καύσωνα στα βαλκάνια.

Η παρέα, αρκετά τρελή. Με τον κολλητό και έναν πολύ καλό φιλο, Τούρκο, πάμε να βρούμε τον filip απο τα Σκόπια για να συμπληρώσουμε το βαλκανικό κουαρτέτο. Πρώτη στάση μας, η παλιά πόλη των Σκοπιων για ξύρισμα σε κάποιον τούρκο μπαρμπερη! Μετά θα αρχίσουν τα φαγητα κ οι ρακιές ... Αύριο ίσως να φτάσουμε μέχρι την Οχρίδα για κρασί και πεστροφα..

Tο καλοκαίρι άρχισε φίλοι. Το ίδιο και το τρένο. Κάποια αντρική φωνή αναγγελεί ότι η τάδε αμαξοστοιχία αναχωρεί για το 'εξωτερικό'. Για κάποια χώρα ακατανόμαστη. Περνάμε τη νοητη και αόρατη γραμμή που μας χωρίζει. Όλα σχεδόν παραμένουν ίδια. Τα ίδια σπάρτα και η ίδια μυρωδιά. Το είχα γράψει και παλιότερα-εδώ τίποτα δεν φαίνεται να δικαιολογεί το raison d'etre των διπλωματών, την ύπαρξη δηλαδή διαφορετικών κρατών. Το σήμα στο κινητό μου χάνεται και πρέπει να στείλω αυτο το email σύντομα. Τα συναισθήματα μου αυτή τη στιγμή μπορούν να συμπυκνωθούν σε τρεις λέξεις...

Γαμώ τα σύνορα!

Thursday, June 21, 2007

Νέα τροπή στη δίκη blogme 21/06/2007


Αντιγράφω από το blogme.gr σχετικά με την πορεία της εκδίκασης της υπόθεσης του Αντώνη Τσιπρόπουλου (Λιακόπουλος Vs Blogme.gr)
"Όπως έχω δηλώσει και που ίσως να διαβάσατε στον ημερήσιο τύπο, έχει εδώ και
καιρό κατατεθεί προσφυγή από τον δικηγόρο μου, κατά του κλητήριου θεσπίσματος σχετικά με την ορθότητα κάποιων συμπερασμάτων και κατηγοριών που με βαραίνουν.Μέχρι και σήμερα το μεσημέρι δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση σχετικά με το αν αυτή έχει γίνει δεκτή η όχι.Να προσθέσω ότι η εμπρόθεσμη προθεσμία παράδοσης της απόφασης (θετικής η αρνητικής ) από τις δικαστικές αρχές προς την πλευρά μου, έχει λήξει από την προηγούμενη εβδομάδα. Θεωρήσαμε σωστό, ως προς την νομική μας κάλυψη, να προβούμε στην οποιαδήποτε ανακοίνωση μετά το πέρας και της τελευταίας εκπρόθεσμης ημέρας.Μέχρι και σήμερα νωρίς το πρωί, λόγω των παραπάνω, δεν υπήρχε αναρτημένο το όνομά μου στον πίνακα των υποθέσεων που θα εκδικαστούν αύριο.Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην γίνει εισαγωγή στην έδρα της υπόθεσης μου, για την ημερομηνία 21/6/2007.


Βάση της νομοθεσίας, θα πρέπει να λάβω την απόφαση της προσφυγής, με νέο κλητήριο θέσπισμα όπου θα παραπέμπει σε νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.


Σάς ευχαριστώ όλους/ες για το ενδιαφέρον και την συμπαράσταση σας. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ενημερώσω. "

Wednesday, June 20, 2007

Οι γάτες που μοιάζουν με τον Χίτλερ


Γέλασα πολύ σήμερα. Περιπλανιόμουν στο Google Trends και είδα τον πολύ αστείο τίτλο για αναζήτηση στο Google "Cats that look like Hitler". Αρχικά νόμιζα ότι πρόκειται για κάποιο αστείο ή κάποιο παιχνίδι με το Photoshop. Όμως από ότι φαίνεται οι "γάτες που μοιάζουν με τον Χίτλερ" υπάρχουν. Είναι συνήθως ασπρόμαυρες και φέρουν κάτω από τα μουστάκια τους ένα μαύρο στίγμα σαν χιτλερικό μουστάκι. Υπάρχουν ένα σωρό αστεία και λογοπαίγνια που σηκώνει η περίπτωση αυτή. Σας αφήνω να τα φανταστείτε. Εγώ πάντως γέλασε πολύ με το παρατσούκλι του που προέρχεται από τον συνδυασμό kitten (γατάκι) και Hiter. Τις γάτες αυτές τις αποκαλούν Kitler!
Και για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχουν και σχετικά μπλουζάκια (kitlerwear!!!).


Tuesday, June 19, 2007

Του ύψους και του βάθους

Ένα φωτογραφικό πέρασμα από τη πεζογέφυρα "Καλατράβα" στον σταθμό του μετρό στην Κατεχάκη. Χαρακτηριστικό δείγμα νεοελληνικής νοοτροπίας περί αρχιτεκτονικής σε δημόσιους χώρους. Έπρεπε σώνει και καλά να φτιάξει την προαναγγελθείσα πεζογέφυρα ο Ισπανός αρχιτέκτονας (αρχικά ήταν να σχεδιάσει και τον σταθμό της Νερατζιώτισσας) όμως οι υπεύθυνοι δεν μπήκαν στον κόπο να γκρεμίσουν 3 2όροφες τσιμεντένιες πολυκατοικίες με αποτέλεσμα το κάλλος να χώνεται (και να χάνεται) ανάμεσα σε μπαλκόνια και ακάλυπτους.
.
.

Friday, June 15, 2007

Πότε; π-ΟΤΕ!


Αμ δε!


Σιγά μην μου έβαζε ο ΟΤΕς το τηλέφωνο με ένα μόνο ραντεβού. Ο τεχνικός, την άφιξη του οποίου ανακοίνωσα πριν μερικές μέρες, ήρθε, είδε και νικήθηκε. Δεν μπορούσε να βρει, λέει, σε ποιά γραμμή της πολυκατοικίας (στον διανεμητή της πολυκατοικίας) αντιστοιχούσε η γραμμή του διαμερίσματος. Επίσης μας είπε ότι οι γραμμές της πολυκατοικίας είναι χάλια και ότι χρίζουν συντήρησης. Θα καλέσει λοιπόν κάποιον άλλον για να επιδιορθώσει τη βλάβη και μετά, μας είπε, να τον πάρουμε τηλέφωνο για να κλείσουμε ένα ραντεβού (τα οποία ραντεβού κλείνονται μετά από μια εβδομάδα συνήθως λόγω φόρτου εργασίας!). Πώς να μην θέλω τώρα να πάω εκεί και να αναποδογυρίσω κανένα τραπέζι σε στυλ Φαρ Ουεστ;!;!;


Τέσπα. Παίρνω βαθιά ανάσα και χαλαρώνω. Και γράφω μια ιστορία που συνέβη πριν από 10 μέρες. Ένα φίλος που είχα γνωρίσει μέσα από το flashmob.gr , το forum που οργάνωσε τα πρώτα flashmob στην Ελλάδα (η ομάδα διαλύθηκε πριν καιρό και το site δεν ζει πλέον - θα γράψω κάποια στιγμή για την ιστορία του) έφυγε για τον Βόλο καθώς έφτασε στο τέλος των σπουδών του. Μας μάζεψε για ένα ποτό στο Γκαζάκι τις προάλλες και ρίξαμε πολύ γέλιο. Κάποια στιγμή, μετά από 2-3 ποτά μας κάλεσε η Φύση και κατεβήκαμε στο ισόγειο για κατούρημα. Το Γκαζάκι είναι ένα πολύ συμπαθητικό μπαράκι με μια τουαλέτα η οποία είναι και για άνδρες και για γυναίκες. Τα Σάββατα γίνεται ένας πανικός εκεί κάτω. Τουλάχιστον 15 άτομα περιμένουν στην ουρά για να αδειάσει μια από τις δύο τουαλέτες. Τους χωρίζει ο τετράγωνος νιπτήρας-γούρνα όπου αυτοί που περιμένουν ιδρωμένοι και ανυπόμονοι από την υπογάστρια ασφυξία παρατηρούν βαριεστημένα αυτούς που μόλις ανακουφίστηκαν. Και αν τολμήσεις να μην πλύνεις τα χέρια σου, παρατηρείς τον κόσμο στην ουρά να γουρλώνει τα μάτια. Με τον Αλεξ. μπήκαμε στην ουρά και αρχίσαμε να λέμε μαλακίες να περάσει. Σκεφτόμασταν πώς θα μας κοίταζαν αν μπαίναμε στις τουαλέτες με μια εφημερίδα κάτω από τη μασχάλη ή σχολιάζαμε δυνατά το πόσο βασανιστηκά έσταζε η βρύση του νιπτήρα. Καθώς περιμέναμε μάλιστα παρατηρήσαμε και μια πόρτα η οποία έκρυβε χώρο για το προσωπικό. Σκεφτήκαμε μήπως μπαίναμε εκεί να κάνουμε την ανάγκη μας. Είδαμε τον κωδικό της πόρτας και τον απομνημονεύσαμε (αστεράκι0031 δίεση για όποιον ενδιαφέρεται) όμως τελικά είπαμε να παραμείνουμε πολιτισμένοι. Καθώς φτάσαμε στην κορυφή της ουράς παρατηρήσαμε την κοπέλα ακριβώς πίσω από εμάς. Αγχωμένη για το αν θα προλάβαινε, λίγο ιδρωμένη, είχε ψιλοεκνευριστεί με την πολυλογία και την χαλαρότητά μας. Μόλις λοιπόν είναι η σειρά του Αλεξ. να μπει, μας λέει:


- Λοιπόν παιδιά, επειδή σας βλέπω λίγο χαλαρούς και δεν είναι για πολλά πολλά η κατάσταση, σας θέλω γρήγορους, έτσι; Μην καθόμαστε με τις ώρες, να τελειώσετε γρήγορα...


...και, με σοβαρό και έντονα επιπληκτικό ύφος, απαντά ο πάντα ετοιμόλογος φίλος μου...


- Α, ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΕΕΕΕΕ;;;;;;

Tuesday, June 12, 2007

Art Athina un - censored

Χωρίς πολλά σχόλια! Απλά γέλασα πολύ με αυτό το βίντεο (από http://jungle-report.blogspot.com)

Sunday, June 10, 2007

Τα νέα της εβδομάδας

Ούφ! Έχω μπουχτίσει. Διαβάζω το προηγούμενο post μου σαν να το έγραψα χθες και έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα. Το σύνδρομο στέρησης είναι πλέον εμφανές. Αύριο περιμένω τον τεχνικό ως... από μηχανής θεό για να φτιάξει τη σύνδεση στο νέο σπίτι. Επιτέλους λίγο internet και blogging.
Κατα τ' άλλα η εβδομάδα πέρασε αστραπιαία με πολλή δουλειά, ξενύχτια, αίμα και ιδρώτα, όμως τα αποτελέσματα των κόπων παίρνουν σάρκα και οστά ορισμένες φορές και σε αποζημιώνουν. Προς μεγάλη μου έκπληξη η επισκεψιμότητα στο blog μου διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα χάρη στους τσοντόφιλους που ψάχνουν για "νέες ελληνικές τσόντες με Μενεγάκη" στο Google (υπάρχουν και παλιές δηλαδή;) όπως επίσης και σε επισκέψεις φίλων Blogger-τακτικών επισκεπτών που τους απογοήτευσα επανειλημμένως με την απουσία μου.
Επίσης χθες προβλήθηκε σε επανάληψη στη ΝΕΤ το επεισόδιο της εκπομπή "Οι Μουσικοί του Κόσμου" του Λεωνίδα Αντωνόπουλου σχετικά με το Φεστιβάλ Χάκινων στη Γκούτσα της Σερβίας. Μετά το τέλος της εκπομπής ορδές τηλεθεατών έσπευσαν στο Google για να μάθουν περισσότερα και έπεσαν αναπόφευκτα στον σκόπελο των δύο σχετικών post μου για την Guca, το άρθρο και το βίντεο. Για όσους ενδιαφέρονται να δουν την εκπομπή, το link στο γνωστό γαλανόλευκο torrent είναι αυτό.
Αρχές Ιουνίου. Σχέδια για διακοπές. Περιπέτεια αλλά και χαλάρωση. Σαββατοκύριακο στα Σκόπια, Ρουμανία, Μήλος, Συρία-Λίβανος. Από ιδέες και προτάσεις άλλο τίποτα. Και διάθεση μπόλικη, για όλα. Έχω την εντύπωση ότι στο τέλος του καλοκαιριού θα είμαι ένα ράκος και αυτό όχι επειδή θα επιστρέψω στη δουλειά. Απλά, αν καταφέρω να υλοποιήσω όλες τις ιδέες για διακοπές θα είμαι ένα ράκος από τη σωματική άποψη, αν πάλι δεν καταφέρω να κάνω τίποτα, τότε θα είμαι ένα ράκος από ψυχολογική άποψη. Μονόδρομος φίλε μου! Διακοπές σου λένε μετά!

Monday, June 04, 2007

Blog sweet blog

Μου 'λειψε το μπλογκάκι μου. Με έφαγε η πολλή δουλειά βρε παιδιά. Μετακόμισα το προηγούμενο σαββατοκύριακο και η εβδομάδα που πέρασε (και αυτή που έρχεται) είναι εξοντωτικές. Δεν προλαβαίνω να πάρω ανάσα στη δουλειά, ξενυχτάω, γυρίσζω σπίτι και προσπαθώ να βάλω μια τάξη στο δωμάτιό μου. Ακόμα να φανταστείτε δεν έχω τηλέφωνο σπίτι (επομένως ούτε το πολυπόθητο adsl). Την επόμενη Δευτέρα είπε ο τεχνικός. Μέχρι και μήνυμα από το κινητό στο blog πήγα να στείλω προχθές το βράδυ, με όλες αυτές τις σκέψεις. Αλλά με πήρε ο ύπνος...

Epikouros

ΥΓ: Πήρε το μάτι μου τις τελευταίες ημέρες διάφορες αναφορές στην Αμαλία και το blog της στα παραδοσιακά media. Ειδικά στην τηλεόραση, το σαββατοκύριακο, όλα τα δελτία έπαιζαν την είδηση του θανάτου της. Στο 90% των περιπτώσεων μιλούσαν για τους bloggers όπως μιλούσε ο Ευαγγελάτος το '95 για τους ρέιβερς! ...συντάκτες ηλεκτρονικών ημερολογίων... blogs όπως τα λένε! Μα γιατί είναι τόσο αποκομμένοι από την πραγματικότητα ορισμένοι δημοσιογράφοι;