Tuesday, June 24, 2008

Αντισυνταγματικός ο νόμος περί βίας;


Να δω τι άλλο θα ακούσουμε... Δηλαδή πρέπει να μετατρέψουμε τα γήπεδά μας σε αρένες πάλης γιατί αλλιώς είναι αντισυνταγματικό. Ο πατέρας που παίρνει τα δύο του παιδιά για να δουν λίγο ποδόσφαιρο το απόγευμα της Κυριακής εναντιώνεται στο Σύνταγμα γιατί δεν βαράει τον διπλανό του που είναι Ολυμπιακός. Γιατί δεν πετάει κέρματα, αναπτήρες, κομμάτια τσιμέντου, κράνη και φραπέδες στους ποδοσφαιριστές.

Βρε κοίτα προχωρημένο Σύνταγμα που είχαμε και δεν το είχα πάρει χαμπάρι...
Άντε τώρα, μ' έπιασε κατάθλιψη - άλλη μια χρονιά τα ίδια σκατά θα βλέπουμε τις Κυριακές. Και μετά θα αναρρωτιούνται τι φταίει, γιατί πέθανε ένας νεαρός σε συμπλοκή οπαδών στην Παιανία και γιατί η αστυνομία δεν έκανε τη δουλειά της.. Μα, βρε κουτά... Αφού το επιτάσσει το Σύνταγμα!

(το απόκομμα είναι από το σημερινό εξώφυλλο της αθλητικής εφημερίδας MetroSport. Σημειώστε τον υπότιτλό της: Η Σύγχρονη Καθημερινή Αθλητική Εφημερίδα της Β. Ελλάδας)

7 comments:

Aggelos Spyrou said...

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά τα βλέπουμε όλα.

Xrysostomos said...

Φίλε Επίκουρε

Παρασύρθηκες. Δεν αναφέρεσαι στο νόμο, αναφέρεσαι στο φαινόμενο που προσπαθεί να αντιμετωπίσει (βία). Όμως το απόκομμα δεν λέει "αντισυνταγματική η βία", αλλά "αντισυνταγματικός ο νόμος".

Αν θες να κρίνεις τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου, κάνε το μελετώντας αυτόν και όχι περιγράφοντας το φαινόμενο.

Δεν τον γνωρίζω το νόμο. Ξέρω όμως ότι υπάρχουν όμως τρόποι να αντιμετωπίσεις αυτόν που "πετάει κέρματα, αναπτήρες, κομμάτια τσιμέντου, κράνη και φραπέδες στους ποδοσφαιριστές", μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και ότι υπάρχουν και τρόποι αντισυνταγματικοί.

Επιχειρηματολόγησε σε ποια κατηγορία ανήκει ο συγκεκριμένος νόμος και ειλικρινά, θα δώσω μεγαλύτερη σημασία στο ποστ σου.

Φιλικά

Epikouros said...

Εντάξει Χρυσόστομε, ξέρω ότι έχεις δίκιο. Αλλά ξέρω επίσης και τι κουμάσι είσαι. Θα τα πούμε το Σάββατο το βράδυ στα Χρυσοστόμεια και θα σου δείξω τη διαφορά μεταξύ νόμου και βιας.. και θα το κάνω εντός συνταγματικού πλαισίου (για να μην παρεξηγηθώ)

Xrysostomos said...

:-)

Αρμός said...

Καλώς σε βρίσκω, καλό Σαββατοκύριακο και ... χαλλαρά! :)

Do it yourself said...

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα!

Έστειλα το παρακάτω e-mail στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ με κοινοποίηση στον ΟΠΑΠ:

«Παρακαλώ να κάνετε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς τον ΟΠΑΠ για να σταματήσει το αντεργατικό (και από πολλές απόψεις χυδαίο) διαφημιστικό πρόγραμμά του, που ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ προτρέπει στην μη πληρωμή των υπερωριών του προσωπικού.»

Νομίζω ότι, αν συμφωνείτε, είναι σκόπιμο να στείλετε κι εσείς κάτι ανάλογο. Πιάνουν τόπο αυτά όταν είναι πολυάριθμα!
Τα e-mail τους είναι αντίστοιχα:
{info@inegsee.gr} και {info@opap.gr}

Διαμαρτυρηθείτε! Κάνει καλό!!!
Περισσότερα στο μπλογκ μου.

Anonymous said...

Για όποιον ενδιαφέρεται:
http://www.paokgate4.gr/anakoinoseis.asp?AnakId=7&Mode=5
Ρίξτε μια ματιά. Αρκετά ενδιαφέρον link αν και δεν πρόλαβα να τσεκάρω τις "αλήθειες" του. Υπάρχει αρκετή τροφή για περαιτέρω διάλογο πάντως.

>epikouros:διαπλάθεις συνειδήσεις-walk with me in the valley of darkness